RCBurgas.com - Ресурсен център Бургас

Switch to desktop Register Login

Посрещаме Коледа с арт-усмивки

        Групата по арт–терапия отново се събра в Регионален център – Бургас, за да опаковат с усмивки последните коледни подаръци и да внесат своя арт щрих върху ръчно изработените картички. За прилагането на арт – техники и усвояването им от работните помощници на Дядо Коледа се погрижиха техните квалифицирани педагози - психолозите Галя Гачева, Даниела Бинева и Живка Величкова. Весели празници, цветни емоции и много усмивки от всички нас!

 

Посещения: 13

Лайънс клуб – Бургас организира Коледно парти за деца със специални потребности

        Броени дни преди светлия християнски празник Рождество Христово, членове на Лайънс клуб „Виа Понтика“ – Бургас решиха да зарадват деца със специални нужди, които са на допълнителна подкрепа към Регионален център – Бургас. Те организираха Коледно парти, което беше наситено с много смях и положителни емоции. Детските очи грейнаха от радост и задоволство, когато на гости пристигнаха Дядо Коледа и неговият помощник Джуджето. Добрият старец донесе пълен чувал с подаръци и торбички с лакомства. Учениците от ресурсните групи на Фотинка Краева, Павлина Тодорова, Даниела Бинева, Радка Кирова и Изабела Петкова поздравиха гостите с песни и стихотворения по случай Рождество Христово. Ръководството на Регионален център – Бургас поздрави присъстващите, като пожела здраве, мир, спокойствие и много положителни моменти в бъдеще.

 

Посещения: 12

Деца със специални потребности се запознаха с историята на футбола в спортен комплекс “Звездичка” в Бургас

        “Звездичка” в Бургас Специалните педагози от РЦПППО – Бургас Станимир Миланов – председател на Комисията по спортни дейности и Стойчо Димитров – член на комисията организираха посещение на деца със специални потребности в спортен комплекс “Звездичка”. Учениците са от ресурсната група на Янка Георгиева от гр. Средец. Целта на посещението е малчуганите да се запознаят с правилата на футбола и неговата история. С помощта на домакина на срещата Петър Алексиев – президент на спортен комплекс “Звездичка”, децата се запознаха със спортно-техническата база. Той изненада приятно момчетата с футболни топки, медали, грамоти и автографи на известни футболисти. За предстоящите коледни и новогодишни празници децата получиха и лакомства.

 

Посещения: 13

„Духът на Коледа”

        „Духът на Коледа” завладя учениците от ресурсната група на Владка Димитрова. Това е празникът, които децата очакват с най-голямо нетърпение. Всички с голямо желание украсиха елхата и ресурсния кабинет. Учениците изработиха картички за своите близки, които да подарят за Коледа с пожелания за тях. Активно се включиха и заедно със своите съученици и родители в коледните базари. Учениците от ресурсната група получиха и заслужено признание от ръководството на СУ „Добри Чинтулов” – Бургас, което ги награди с грамоти за активното им участие в мероприятията, свързани с инициативата ”Духът на Коледа”.

 

Посещения: 12

Открита педагогическа ситуация в ДГ "Ален мак" кв. Сарафово

        На 18.12.2017 г., в ДГ "Ален мак", кв. Сарафово гр. Бургас се проведе открита педагогическа ситуация на тема: "Числото четири и неговата цифра". Занятието е заложено в годишния план за методическа помощ и подкрепа на специалисти на РУО- гр. Бургас. Индивидуалната работа с детето се проведе от г-жа Анжела Колева – ресурсен учител към РЦПППО гр. Бургас. На занятието присъстваха г-жа Дияна Петкова - старши експерт приобщаващо образование в РУО гр. Бургас, г-жа Албена Димитрова – зам. директор в Регионален център гр. Бургас, г-жа Росица Топалова – директор в ДГ „Ален -мак” кв. Сарафово гр. Бургас, учители от ОУ "Христо Ботев" с. Маринка, специални педагози от РЦПППО - гр. Бургас, учителите на детето от градината, както и неговите родители. Целта на занятието беше: "Формиране на представи за числото четири". Ситуацията беше поднесена по интересен начин, завладяващ детето и присъстващите, с игрови прийоми, използвани бяха интерактивни методи и разнообразни дидактични материали. Включването на музикотерапия, както и празнично украсеният ресурсен кабинет, допълнително внесоха коледно настроение у присъстващите. Накрая г-жа Анжела Колева подари лакомства на малката Мария и по този начин показа на детето нагледно, че вълшебството на предстоящия празник – Коледа е в това да подаряваш и радваш другите.

 

Посещения: 14